Gemarineerde biefstuk met saus van rode wijn en po |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 kogelbiefstukjes van 125 gram
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
25 g boter
8 sjalotjes, gehalveerd
2 dl rode port
1 dl rode wijn
5 dl runderbouillon
50 g koude boter, in blokjes gesneden
8 plakjes ontbijtspek en 200 g sperziebonen |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
Voeg de port en de wijn toe en laat het 2 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer één voor één de blokjes boter erdoor.
Maak op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukje aan beide kanten in 3 minuten dicht. En laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.
Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze
5 minuten rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden
en schenk de saus met de sjalotjes erover.
Kook de boontjes af, wikkel ze in het spek en bak ze aan in de pan met wat boter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|