|
|
De oven voorverwarmen op 180°C. Smelt de chocolade au bain-marie (warm water bad). Roer de boter, 100 gr van de poedersuiker en het zakje vanillesuiker bij elkaar tot het kruimelig wordt. Splits de eieren. Klop de eierdooiers luchtig en voeg dit langzaam spatelend aan de massa toe. Voeg de gesmolten chocolade toe Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel daar de bloem doorheen. Voeg nu de twee massas samen; hoe korter het mengen, hoe luchtiger het beslag zal zijn. Ee springvorm beboteren, hierin de massa doen en deze gladstrijken.
De taart in het midden van de oven in 45 tot 60 minuten bakken. Het deeg moet veerkrachtig blijven.De taart laten afkoelen, uit de vorm halen en in het midden doorsnijden. Verwarm de abricozengelei en strijk de helft van de op de onderste schijf van de taart. Leg de bovenste erop en strijk hierop de rest van de gelei.
Voor de glazuur de chocolade, de poedersuiker, het water en een klontje boter aan de kook brengen. Laat afkoelen tot 37°C en strijk gelijkmatig over de taart. Het glazuur moet ook zoveel mogelijk over de zijkant verdeeld zijn.
Decoreer met zoveel kaarsjes als de persoon jarig is |