laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lichte wokschotel met kip en komkommer
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

200 gram kipfilet
1/2 komkommer
2 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel rijstazijn of droge sherry
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
  bereiding:
    Schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de helften in boogjes van ca. 1 cm en laat die ca. 15 minuten in een zeef uitlekken.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit en roer de chilipoeder, sojasaus en azijn of sherry erdoor.
Voeg de bosui toe en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten.
Voeg de komkommer toe en laat die al roerende in ca. 2 minuten door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer met gekookte rijst en een salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats