|
|
|
Saccelerrib met appeltjes en ui |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 stukken casselerrib
3 grote jonagold appelen, geschild
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels boter
3 uien, in dunne ringen
1 theelepel suiker
1 1/2 deciliter appelsap
1 theelepel gedroogde salie
1 kruidnagel
peper uit de molen |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi het vlees met peper uit de molen en druk de peper in het vlees.
Steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit de appels, leg ze in een kom, schep ze om met citroensap.
Verhit de boter in een zware braadpan, bak de casselerrib ca. 5 minuten per kant, houd het apart op een bord.
Doe de uien in de pan, strooi de suiker erover, fruit ze op hoog vuur bruin, blus de uien af met het appelsap en roer de salie en kruidnagel erdoor. laat ze even inkoken.
Roer de appelbolletjes door de saus en laat ze zacht worden in de saus.
Leg het vlees erbij om weer warm te worden.
Serveer met rode kool en aardappelpuree |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|