|
|
|
Gevulde en gepaneerde kipfilet |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 enkele kipfilets
1 eetlepel basilicum
2 eetlepels boter
zout en peper
1 eetlepel bloem
1 ei, losgeklopt
4 eetlepels paneermeel
olie om in te bakken
4 cocktailprikkertjes |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de kipfilets horizontaal in met een scherp mes zodat er een soort zakje ontstaat.
Prak met een vork de basilicum door de boter, en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel de boter in vier porties, stop die diep in de kipfilet en steek de opening dicht met een cocktailprikker.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
Wentel de kipfilets vervolgens door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de kipfilet op half hoog vuur krokant en bruin. Let op, zet het vuur niet te hoog om te voorkomen dat het paneermeel verbrandt.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een sperziebonen met kaassaus en champignons |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|