|
|
[b:b59e08ef4a]Bereidingswijze[/b:b59e08ef4a]:
Alle groenten en zeevruchten schoonmaken. De bleekselderij en een ui fijnsnijden en aanstoven in boter. De mosselen toevoegen, de pan afdekken en de mosselen laten openkoken. Geregeld opschudden. De mosselen uit hun schelp halen, enkele mooie exemplaren in hun schelp opzijhouden voor de garnering. Het water en de witte wijn aan de kook brengen, zout toevoegen en hierin de sint-jakobsnoten, de langoustines en de in blokjes gesneden roodbaarsfilet apart eventjes pocheren (3 tot 4 minuten). De uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook versnipperen. De peterselie fijnhakken, de paprika's in blokjes snijden. Olijfolie verhitten in een diepe pan (zo mogelijk een echte paellapan) en hierin de groenten en kruiderijen aanstoven. Kruiden. Op het laatst het basilicum, tijm en laurier toevoegen. De tomaten even laten schrikken in heet water, ze afkoelen in koud water, pellen, het vruchtvlees grof hakken, bij de groentemengeling voegen en laten meestoven. De rijst gaarkoken in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder. Al het vocht moet zijn opgeslorpt. De rijst door de groenten mengen. De mosselen, roodbaarsblokjes en sint-jakobsnoten door de groenten mengen en 15 min. in een voorverwarmde oven op 160 graden plaatsen. Voor het opdienen de bereiding besprenkelen met het sap van 1 citroen, garneren met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines. Serveren in de pan. Smakelijk ! |