Biefstuk Wellington |
|
ingrediënten: |
|
|
4 biefstukken (á 150 g)
6 eetlepels boter
snufje peper (uit de molen)
8 velletjes filodeeg (ca.15x15 cm)
80 g roomkaas (met mierikswortel)
Garnering:
4 takjes tijm |
|
bereiding: |
|
|
Laat de biefstuk tenminste 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen. Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 175ºC.
Smelt 2 eetlepels boter en bestrijk hiermee 4 velletjes filodeeg. Leg de andere velletjes filodeeg erop.
Verhit 4 eetlepels boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de biefstukken om en om in 1 minuut bruin. Haal de biefstukken uit de pan.
Bestrijk de biefstuk met de roomkaas met mierikswortel. Leg iedere biefstuk op 2 velletjes filodeeg en vouw het deeg om de biefstuk. Plak de randen vast met de rest van de gesmolten boter.
Bak de deegpakketjes in het midden van de oven ca. 10 minuten. Garneer met de takjes tijm.
Lekker met snijboontjes en gebakken krieltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|