laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cointreautruffels
  ingrediënten:
    25 gr. boter
200 gr. melkchocolade
250 gr. chocolade, pure
25 gr. cointreau
Poedersuiker
0.1 l. slagroom
1 el. glucosestroop
  bereiding:
    In plaats van cointreau kunt u ook een andere sinaasappellikeur gebruiken.

Ganache is een heerlijke roomchocolade. Bonbons, truffels en chocolade en veel andere heerlijkheden worden gevuld of afgewerkt met chocolade. Een heel bijzondere en graag gebruikte samenstelling daarbij is die van ganache. Door toevoeging van room wordt de chocolade zachter en is daarmee veelzijdiger in gebruik. Smaaktechnisch blijkt het een heerlijk span. De receptuur kan onderling wat verschillen. Door toevoeging van meer slagroom of boter wordt het uiteindelijke resultaat minder stevig dan de ganache die gebruikt wordt om te glaceren. Glucosestroop remt de kristallisatie en zorgt ervoor dat de ganache fijn van structuur blijft en daardoor zachter smaakt.

Hak de melkchocolade in kleine stukjes of smelt hem langzaam.

Breng de slagroom met de boter en glucosestroop aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade erdoor. Zet de pan eventueel weer op het vuur om alle chocolade goed te laten smelten, maar let erop dat het geheel niet gaat koken. Laat de ganache (roomchocolade) enigszins afkoelen en breng hem op smaak met de Cointreau.

Beleg een vierkante vorm met een velletje bakpapier en schenk de ganache hierin. Zorg voor een laagdikte van circa een centimeter. Laat de ganache verder goed afkoelen.

Neem de stevige ganache uit de vorm en snijd er vervolgens blokjes van 2 bij 2 centimeter van. Strooi wat poedersuiker over de blokjes en rol de blokjes tot bolletjes.

Verwarm de verbrokkelde melkchocolade au bain marie tot 30 graden Celsius en haal de bolletjes met een vork door de gesmolten chocolade. Tik de vork even op de rand van de kom, zodat het teveel aan chocolade van de truffels loop. Het gaat erom een zo dun mogelijk laagje chocolade om de truffel aan te brengen. Rol de truffel vervolgens door de poedersuiker en laat de chocolade stollen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats