laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Warme verse vijgen met gorgonzola
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

75 gr. gorgonzola
0.5 dl. slagroom
4 vijgen, verse
  bereiding:
    Neem voor de vijgen bij voorkeur rijpe exemplaren.

De vijgen goed wassen en droogdeppen.

Met het mes de bovenzijde vier of zes maal diep insnijden en de vijg voorzichtig opendrukken. De vijgen rondom de schaal leggen. De gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa roeren en deze in de vijgen scheppen. De schaal (onafgedekt) circa 30 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Beslist niet te lang verwarmen: door de suiker in de vijgen en het vet van de saus is het gerecht zeer snel warm. Eventueel serveren met een sausje gemaakt van een mengsel van crème fraîche en slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats