Preisoep met brie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
± 3 preistengels (± 500 g)
1 ui
2 aardappelen
1 L kippenbouillon (2 bouillonblokjes opgelost in l L heet water)
150 g brie (of camembert)
1 eetl. boter |
|
bereiding: |
|
|
Snij de prei in fijne ringen.
Snij de ui in grove stukken.
Snij de aardappelen in blokjes.
Laat l eetl. boter smelten in een kookpot en voeg er de grof gesneden ui aan toe. Laat al roerend even stoven.
Voeg de preiringetjes en de aardappelblokjes toe en laat al roerend even stoven. Overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat gedurende 20 min. koken.
Snij de kaas in stukjes (een mooi witte korst hoeft u niet te verwijderen) en laat ze de laatste 5 min. meekoken.
Mix de soep heel fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water of melk.
Laat enkele fijngesneden gedroogde tomaatjes een paar minuten zwellen in de gemixte soep.
- Huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in dobbelsteentjes en laat ze goudbruin kleuren in de friteuse (180 °C). Voor een meer uitgesproken smaakt bakt u het brood in de pan in een gearomatiseerde olijfolie (bv. de marinade van gedroogde tomaatjes).
- Snij enkele preiringen heel fijn en laat l a 2 min. stoven in een nootje boter. Voeg toe net voor u de soep opdient. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|