laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Omelet met spinazie en ansjovis
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g diepvriesspinazie (in bladeren)
2 koffielepels olijfolie
8 gezouten ansjovissen
8 eieren
wijnazijn
zout
peper
  bereiding:
    Ontdooi de spinaziebladeren in de microgolfoven. Verhit de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de spinaziebladeren in de pan en laat ze onder voortdurend roeren 10 tot 15 minuten stoven. Giet de spinazie in een zeef en laat ze 15 minuten uitlekken. Roer regelmatig om. Pers er met de hand de rest van het vocht uit.
Was de ansjovissen onder stromend water. Hak 4 ansjovissen met een scherp mes in heel fijne stukjes. Breek de eieren in een kom en doe er de fijngehakte ansjovis bij. Klop de eieren goed op. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Doe de spinazie samen met de andere ansjovissen in een kom en warm ze 2 minuten op in de microgolfoven.
Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Laat het vuur goed heet worden. Giet de eieren in de pan. Bak de omelet droog of smeuïg, al naar gelang uw voorkeur.
Laat de omelet op een schotel glijden. Leg de spinazievulling op de ene helft van de omelet en klap de omelet toe. Besprenkel met enkele druppels wijnazijn. Dien meteen op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats