laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geitenkaastaart met spinazie
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 taartbodem van kruimeldeeg
1 kg diepvriesspinazie (in bladeren)
2 sjalotten
3 eierdooiers
3 halfdroge geitenkaasjes
zout
peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 210° (gasoven 7). Doe de taartbodem in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in. Bedek de bodem met vetvrij papier en leg er een laag droge bonen op. Zet de vorm 20 minuten in de oven, haal hem eruit en haal het papier en de bonen weg.
Ontdooi de spinaziebladeren en doe ze in een kom. Pel de sjalotten, hak ze fijn en voeg ze bij de spinazie. Breek de eieren en scheid de eierdooiers en de eiwitten. Bewaar het eiwit voor een andere bereiding. Klop de eierdooiers goed los en meng ze onder de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de helft van de spinazievulling in de taartvorm. Snij de geitenkaasjes in schijven en schik de helft ervan op de spinazie. Giet de rest van de spinazie er overheen en leg de rest van de schijfjes geitenkaas erbovenop.
Plaats in de oven en laat 20 minuten bakken.
De taart kan naar keuze warm of lauw worden opgediend.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats