|
|
|
Familiepizza |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor het grote rechthoekige bakblik
van de oven of 2 ronde pizzas van 30
cm :
Deeg:
500 g broodmeel
1 1/2 tl zout
20 g verse gist
2 lepels olijfolie
300 ml lauw water
Pizzaiola saus:
2 lepels olijfolie
2 lepels gehakte ajuin
2 teentjes knoflook , geperst
1 tl zout
1/2 lepel suiker
400 g tomatenvlees (uit blik)
Beleg:
300 g geraspte kaas (indien mogelijk mozarella)
300 g tonijn in olie, uitgelekt, in stukjes
of 300 g champignons in plakjes
oregano |
|
bereiding: |
|
|
Kneed alle deegingrediënten met de
kneedhoek van uw keukenmachine tot
een soepel deeg en laat het afgedekt
een uurtje rijzen.
Fruit ondertussen de olie en de
knoflook twee minuten in de olijfolie,
voeg het tomatenvlees, zout en suiker
toe en laat de saus 20 minuten
sudderen.
Rol het deeg uit tot de gewenste
grootte en verdeel er de pizzaiolasaus
over (laat een rand van 1 cm
vrij).Beleg verder met de kaas en
desgewenst met tonijn of champignon
,kruid met oregano naar smaak.Bak de
pizza ca. 15 minuten op 230° in de
onderste helft van de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|