laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rode-wijn gelei
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

250 gram fijne suiker
325 ml rode wijn
2 steranijs
4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water, tot ze zacht zijn
1 doosje frambozen
1doosje aardbeien
1 doosje bramen
1 doosje bosbessen
  bereiding:
    De suiker met de rode wijn in een geschikte pan doen samen met de steranijs,

Laat de suiker bij matige warmte oplossen. Neem de pan van de warmtebron, doe de geweekte gelatine erbij en laat dit afkoelen, maar zorg dat het niet opstijft

Schik een laagje frambozen op de bodem van een dariolevorm. Schenk hier wat gelei over en laat dit stijf worden. Leg er dan een laagje aardbeien in dunne plakjes op, schenk er wat gelei over, vervolgens een laagje bramen vermengt met bosbessen, nog wat gelei en herhaal dit met aardbeien en gelei als laatste laag. Laat alles tussen twee laagjes door telkens stijf worden en zet het geheel ten slotte 30 tot 60 minuten in de koelkast.

Voor het serveren de gelei op een bord keren (doop de onderkant van de vormpjes even in heet water). Geef er onderstaande vruchtencoulis erbij en doe er desgewenst nog wat extra rood fruit bij.Rood fruit coulis:

300 gr. div. rood fruit
100 suiker

Leg het fruit in een schaal en bestrooi met de suiker, vermeng alles goed. Laat dit een paar uurtjes staan.

Doe het fruit met de suiker in een keukenmachine en pureer het fijn. Druk de puree door een fijne zeef om de nog overblijvende restanten er uit te halen. De coulis is nu klaar. Zet enige uren in de koelkast. Laat hem goed koud worden alvorens op te dienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats