laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met gestoofde prei, spekjes en pecorino
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 preien, gewassen en in ringen gesneden
150 g spekblokjes
Extra Vergine olijfolie
300 g risottorijst
100 ml droge witte vermout of droge witte wijn
0.5 potje Bertolli Gusto Intenso tomaat en mascarpone
1 l kippenbouillon
150 g geraspte pecorino
  bereiding:
    Was de preien en snijd ze in ringen. Fruit deze op een laag vuur in de Extra Vergine olijfolie. Bak in een andere pan de spekjes krokant. Verwarm de bouillon met het deksel op de pan, zodat er zo min mogelijk vocht verdampt.

Verhit in een pan met dikke bodem nog een scheut Extra Vergine olijfolie. Schep hier de rijst bij en wat preiringen. Laat ondertussen de rijstkorrels glazig worden terwijl je roert. Blus de rijst af met de vermout of wijn. Roer de Gusto Intenso erdoor. Giet er, terwijl je rustig blijft roeren, steeds een scheut bouillon bij. Als dit door de rijst is opgenomen, voeg je weer een scheut toe en dit blijf je doen tot alle bouillon op is en de risotto romig en al dente is.

Meng, als de risotto bijna klaar is, de rest van de prei en de uitgebakken spekjes door de rijst. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en roer de helft van de pecorino erdoor.

Giet, vlak voordat je de risotto serveert, nog een scheutje Extra Vergine olijfolie over het gerecht en bestrooi het met de rest van de kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats