Tigerprawns op friet van groenten met een romige p |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 zak tigerprawns of 1 doosje Kingprawns
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels pesto
olijfolie
1 aubergine
1 courgette
100 g bloem
zout
peper
bosje verse basilicum
1/2 pot gegrilde paprika's
1 dl slagroom |
|
bereiding: |
|
|
Marineer de ontdooide garnalen in eens cheut olie vermengd met knoflook en pesto.
Laat deze het liefst 2 uur staan.
Laat de paprika's uitlekken en haal zoveel mogelijk pitjes eruit.
Kook de paprika's samen met room ongeveer 5 minuten zachtjes in een steelpan.
Pureer dit tot een fijne saus.
Breng op smaak met zout en epepr.
Snij de aubergine en courgette in 1 cm schuine dikke plakken.
Snij hier frieten van.
Meng de bloem met zout en epepr.
Wentel de plakken groente apart van elkaar door de bloem.
Bak ze ook apart in hete olie goudbruin, want de courgettefrieten zijn eerder klaar.
Hou de groentefrieten warm in een oven.
Bak de garnalen met olie of boter gaar en rose in een hete koekenpan.
Schep een beetje van de saus in een diep bord en verdeel de groentefriet erop tot een bergje.
Schik de garnalen rondom en garneer met flink veel blaadjes basilicum.
Tip:
voor bijzonderpittige garnalen; bak de garnalen samen met gekneusde zwarte peperkorrels.
Wijnadvies: Vin d'Alsace |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|