laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken zalmmoot met bieslooksaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 moten zalm (uit de vriezer)
    1 el olijfolie
    2 gesnipperde sjalotjes
    2 dl witte wijn
    2 dl witte vermout
    1 potje kippenbouillon
    2 el verse of gedroogde bieslook
    het groen van 1 bosje lenteui
    1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd
    1 bekertje room
    50 gr koude boter in blokjes
    500 gr pasta
  bereiding:
    Doe de sjalotjes, witte wijn, vermout en bouillon in een pan en laat tot de helft inkoken.

Voeg de bieslook en de room toe en breng het geheel weer aan de kook. Voeg één voor één de klontjes boter toe en roer het er goed door heen. Maak op smaak met zout en peper.

Verwarm heel kort de wortelslierten en de lente-ui in kokend water.

Bak de zalmfilets aan beide kanten bruin en bestrooi met zout en peper.

Serveer met de saus de wortel- en de lente-uislierten.
Lekker met de pasta
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats