|
|
|
Aardappel-panna cotta met tonijn en oester |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: voorgerecht
1 grote, bloemige aardappel
3 dl room
zout en peper
100 g verse tonijn
6 gelatineblaadjes (in koud water geweekt)
8 oesters |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappel en kook hem, op een zacht vuurtje, gaar in de room. Open de oesters, vang het vocht op in een diep bord. Mix de aardappelen met de room, de gelatine en het oestervocht. Stamp het geheel fijn en smaak af met peper en zout. Giet het mengsel voor de panna cotta nu in een rechthoekige doos. Zet de doos gedurende 3 uur in een frisse ruimte. Snij de panna cotta dan in stukjes van 5 x 3 cm. Snij ook de tonijn in fijne plakjes. Rol een plakje tonijn rond een oester. Serveer de rolletjes op een stukje panna cotta. Kruid met zeezout.
Tip:
Je kan de tonijn en oester vervangen door zalm en kreeft. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|