laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella met kip Pepi
  ingrediënten:
   

  • 1 kg kipvleugels
  • 2 eetlepels amandelsnippers
  • 6 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
  • 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie
  • 1 middelgrote ui fijngehakt
  • 1/4 theelepel verkruimelde saffraandraadjes
  • 1,3-1,4 liter kippenbouillon
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 30 gram Spaanse Serranoham in blokjes van een 1/2 cm dik
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 blaadje laurier
  • 1 middelgrote tomaat, fijngehakt
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder, bij voorkeur Spaans, gerookt
  • 1/2-1 dl droge (fino) sherry
  • 350 gram kortkorrelige Spaanse of Arborio-rijst
  • 2 hardgekookte eieren
  bereiding:
    [b:e2a2a804d3]Bereidingswijze[/b:e2a2a804d3]:

Bestrooi de kippenvleugels met zout. Stamp de amandelen, knoflook, 6 eetlepels peterselie en de saffraan fijn in een kleine keukenmachine. Roer er 1 eetlepel bouillon door en als die is opgenomen, nog een eetlepel. Zet dit apart. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verhit de olie in een paellapan of lage pan met 30 cm doorsnee. Bak de kip in 5 minuten bij hoge temperatuur bruin. Doe het vuur dan lager en voeg de ui, ham, rode paprika en laurier bij de kip en fruit deze tot de groenten iets zacht zijn. Voeg de tomaat toe, bak deze 1 minuut mee, roer dan nootmuskaat, paprikapoeder en sherry mee. Laat de sherry bij hoge temperatuur verdampen. Voeg de rijst toe en zorg dat alle korrels bedekt worden met het mengsel, schenk dan alle warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Voeg het mengsel uit de vijzel en zout naar smaak en laat alles 5 minuten koken, tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er wel voldoende vocht over is om de rijst te garen. Verwijder het blaadje laurier en de pan in de oven. Laat de inhoud zonder deksel garen tot de rijst bijna al dente (ongeveer 12 min). Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met folie en laat hem 5 tot 10 minuten staan totdat de rijst gaar genoeg is. Strooi er 2 eetlepels peterselie over en de helft van het gehakte ei. Opdienen en dan elk portie nog eens bestrooien met de rest van het ei en de peterselie. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats