laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Baked Alaska's
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 dunne plakken hotelcake
4 bolletjes vanille ijs
4 bolletjes aardbeienijs
4 eiwitten
200 gr suiker
1 blik aardbeien op siroop
2 el poedersuiker
  bereiding:
    Maak eerst de aardbeiensaus door de aardbeien en siroop met de mixer blender fijn te pureren. Wrijf dit mengsel daarna door een zeef en zet het tot gebruik koel weg. Leg de helft van de plakken cake op vetvrij papier op een ovenplateau. Schep hierop een bolletje ijs. Leg hierop de overige plakken cake en druk ze goed aan. Zet het plateau, tot gebruik, in z'n geheel in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 250ûC. Klop de eiwitten stijf in een goed vetvrij gemaakte schaal. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat deze geheel is opgenomen. Haal de cakes uit de vriezer en spuit ze op met het stijfgeklopte eiwit. Bestrooi ze met poedersuiker en plaats ze ca. 5-8 minuten in een voorverwarmde oven tot de Baked Alaska's lichtbruin zijn gekleurd.
Serveer ze meteen met de koude aardbeiensaus.

tip:
Besprenkel de cake met wat likeur, voordat deze met het eiwit worden bestreken. De nog niet afgebakken cake kunt u een paar dagen van tevoren maken en afgedekt in de vriezer bewaren tot gebruik.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats