laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

200 g schoongemaakte zee-amandelen
12 grote mosselen (jumbo)
8 eetlepels olijfolie
15 cl Italiaanse droge witte wijn
3 teentjes fijngehakte knoflook
350 g rijpe tomaat (in stukjes)
400 g inktvisringen
400 g poonfilets
8 langoustinestaarten
200 g schoongemaakte schelpdieren
8 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
peper en zout
  bereiding:
    Laat de zee-amandelen en de mosselen opengaan in 1 EL olie en 5 cl wijn. Fruit de knofl ook met de rest van de olie in een grote stoofpan. Voeg de tomaten en 20 cl water toe en laat 10 min. koken op een hoog vuur. Doe de inktvisringen erbij en laat nog 10 min. koken op een middelmatig vuur.
Vervolledig met de poonfilets, de resterende wijn en na 5 min. de langoustinestaarten. Laat 5 min. sudderen en werk af met de schelpdieren, de peterselie, de zee-amandelen, de mosselen en het gefilterde braadsap. Schep 1 min. om en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats