|
|
|
Bloemkoolsalade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 rode paprika
1 kleine bloemkool
50 g augurken in azijn
6 ansjovisfilets
50 g ontpitte groene olijven
50 g ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel kappers, uitgelekt
1 eetlepel azijn
6 eetlepels olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Laat de paprika zwart worden onder de grill, verwijder de geblakerde schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de bloemkoolroosjes 5 min. koken in gezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen. Hak de augurken en de ansjovisfi lets fijn en halveer de olijven. Meng deze ingrediƫnten in een slakom met de kappers, de azijn, de olie, peper en zout. Schep goed om en zet de salade 30 min. in de koelkast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|