laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongfilets met gebakken hopscheuten en luchtige kr
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 tongfilets
4 ratte-aardappelen,gewassen
200 gr hopscheuten
4 reepjes gerookt spek
l kreeft,gekookt in court-bouillon
2 eidooiers
wit bier
limoensap
1 tomaat,in stukjes
arachideolie
  bereiding:
    Het kreeftenvlees uit de schalen halen en in stukjes snijden.
Tongfilet stomen, net als de aardappelen. Aardappelen daarna in twee snijden. Hopscheuten bakken in wat arachideolie. Samenbinden met het spek. Samen met de aardappelen op een bord plaatsen, er de tongfilet opleggen en in een oven van 100°C warm houden. Voor de saus de court-bouillon met een scheutje witbier, wat limoensap en de stukjes tomaat laten inkoken en zeven. De eidooiers met één lepel van de ingekookte bouillon opkloppen tot een luchtige saus. Het kreeftenvlees erbij voegen. Borden uit de oven nemen en de saus over de tongfilets napperen. Afwerken met bieslooktakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats