laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 peperkoek
  ingrediënten:
    voor cakevorm van 1.5 l:
250 g bloem
200 g bruine bastaardsuiker
4 tl bakpoeder
zout
4 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1/2 tl peper
1/2 tl nootmuskaatpoeder
100 g boter
1.5 dl. melk
100 g gember
  bereiding:
    Eventueel oven voorverwarmen 190 graden.
Smelt de boter, meng de bloem, de bastaardsuiker, de bakpoeder, het zout, de kruiden, de gesmolten boter, de melk door elkaar
Tot een smeuïge massa.
Meng de gember er doorheen.
In een ingevette vorm doen.
Bak voor 60 a 75 minuten op 160 graden. Gaarheid controleert met bijv.
Een satéstokje. Beetje af laten koelen. Uit vorm halen (er blijft altijd een
beetje plakken) en uit laten dampen.
Terug in vorm doen en afdekken met aluminiumfolie zo blijft de peperkoek langer vers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats