laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella met rivierkreeftjes
  ingrediënten:
   

  • 200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba’s mag ook)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • saffraan
  • olijfolie
  • 250 gram rijst (ongekookt)
  • 1/4 liter tomaat-paprikasaus
  • 1,5 liter visbouillon
  • peper
  • 1 blik doperwten (400 gram)
  bereiding:
    [b:b70684d1d4]Bereidingswijze[/b:b70684d1d4]:

Neem een grote hapjespan (het liefst een die in de oven kan, maar op het fornuis kan het ook), of indien mogelijk een paellapan. Doe hierin flink wat olie (de bodem moet goed bedekt zijn) en fruit een uitje met 1 teentje fijngesnipperde knoflook. Laat dit zachtjes fruiten, het mag niet bruin worden. Voeg vervolgens kleine rivierkreeftjes of grote garnalen toe en bak dit op een wat hoger vuur mee tot het vocht. Dit is belangrijk voor de smaak. Voeg dan droge (dus rauwe) rijst toe en bak dit op een redelijk hoog vuur mee tot het er wat dof uit gaat zien. Voeg dan een zakje saffraanpoeder of wat draadjes saffraan toe samen met een paar flinke opscheplepels de tomaten/paprikasaus en roer dit goed door de rijst. Kijk uit met de olie want het kan nog steeds spatten. Voeg dan beetje bij beetje de visbouillon toe. Er mag niet teveel in anders wordt de rijst papperig en bij te weinig wordt de rijst niet gaar. Je kan beter af en toe wat toe moeten voegen als het te droog wordt voordat het gaar is. Laat dit op een zacht vuur pruttelen (zonder deksel) of in een oven op 200 graden C tot de rijst gaar is. Voeg de doperwten er op het laatst aan toe, deze hoeven alleen maar mee te warmen, anders worden ze te gaar. Je kunt elke variatie met verse visproducten gebruiken, zoals mosselen (niet te snel toevoegen) en andere schelpdieren, calamares. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats