Tagliatelle carbonara met aspergepunten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
Extra zuivere olijfolie
4 eieren
16 aspergepunten
1 kleine ajuin
200 g spekblokjes
20 cl verse room
250 g tagliatelle
Zwarte peper
100 g vers gemalen parmesan |
|
bereiding: |
|
|
Laat de fijngehakte ajuin glazig worden in wat hete olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en laat ze bakken. Meng 1 volledig ei met drie eierdooiers, de room en 50 gr parmesan.
Laat de aspergepunten gaar worden in olijfolie gedurende +/- 8 minuten. Kook de pasta al dente in gezouten water.
Meng de uitgelekte pasta met de ajuin en de spekblokjes. Voeg het (koude) eiermengsel toe en meng voorzichtig. Voeg peper toe.
Serveer en verdeel de aspergepunten over de borden.
U kunt ook wat bieslook of platte peterselie erbij doen om wat meer kleur te geven. Serveer met de rest van de parmesan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|