laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella met kip en zeevruchten
  ingrediënten:
   

  • 300 gr ronde rijst
  • 6 dl kippenbouillon
  • 3 kipfilets
  • 300 gr gemengde zeevruchten (diepvries)vb.mosseltjes, sintjacobsvruchten, calamares en roze garnalen
  • 3 middelgrote vleestomaten
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt indien gewenst
  • olijfolie
  • 1/4 doosje safraandraadjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout
  bereiding:
    [b:7868840824]Voorbereiding[/b:7868840824]:

20 minuten voorbereiding: Pel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes Snij de kipfilets in grote stukken. Bak ze aan in wat hete olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Zet ze even aan de kant.

[b:7868840824]Bereidingswijze[/b:7868840824]: Fruit ui en knoflook glazig in wat hete olijfolie. Doe er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Giet er de kippebouillon bij. Voeg er safraan, peper en zout aan toe. Dek af en laat 10 minuutjes zacht koken. Doe de tomaten en de paprika's bij de rijst. Schep om. Dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Leg de artichokharten, de stukken kip en de zeevruchten op de rijst. Dek af en laat nog 5 a 10 min., tot de rijst, kip en zeevruchten gaar zijn.
Werk af met lekker veel gehakte peterselie en dien op. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats