laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken scholfilet met olijven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600 g ontvelde scholfilet
100 g gekruide groene olijven zonder pit
4 eetlepels bloem
zout
peper
4 eetlepels slaolie
25 g boter
100 g zoetzure zilveruitjes
4 eetlepels vocht
  bereiding:
    Halveer de olijven.
Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met wat bloem en zout.

Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst met anti-aanbaklaag)
en bak hierin de scholfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).

Voeg de olijven en de zilveruitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Besprenkel met het zoetzure vocht van de uitjes.
Direct serveren.

Lekker met gekookte tagliatelle met reepjes gebakken prei en stukjes tomaat erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats