laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Curry van eieren en groenten
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 Eieren
4 Tomaten
500 gr Champignons
500 gr Kleine raapjes
4 Wortelen
2 Uien
1 tak Selderij
2 teentjes Look
1 eetlepel Olijfolie
50 gr Cashewnoten
25 gr Rozijnen
1 blaadje Laurier
1 stokje Kaneel
1/2 koffielepel Kurkuma
2 koffielepels Garam masala of curry
1/2 blokje Kippenbouillon
200 gr Gepeulde erwten
Zout, peper
  bereiding:
    Kook de eieren 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze schrikken en pel ze. Leg ze opzij.
Was en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de champignons schoon. Schil de raapjes en snij ze in twee of vier stukken. Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Schil de uien en hak ze fijn. Schil de tak van de selderij en snij hem in dunne plakjes. Schil en plet de teentjes look.
Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteerpan. Gooi er de uien en de look in en laat die lichtbruin bakken. Voeg de cashewnoten, de rozijnen, het laurierblad, de in stukjes gesneden kaneelstok, de 1/2 koffielepel kurkuma, de 2 koffielepels garam masala of curry en een 1/2 blokje verbrokkelde kippenbouillon toe. Goed mengen en ongeveer een minuut laten doorbraden op een hoog vuur.
Voeg de champignons, de raapjes, de wortelen en de erwten toe. Giet er 30 cl water op. Meng. Dek het geheel af en laat het ongeveer 30 minuten koken op een zacht vuurtje.
Snij de gekookte eieren in twee. Leg ze in de sauteerpan middenin de groenten. Meng het geheel niet. Dek de kom af en laat het geheel 5 minuten koken op een zacht vuur. Opdienen in de sauteerpan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats