laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Runderreepjes met shii-take en cashewnoten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g runderreepjes
500 g snijbonen
150 g shii-take
75 g cashewnoten (ongezouten)
3 eetlepels roerbakolie
2 eetlepels droge sherry
1 1/2 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
1 eetlepel allesbinder
snufje zout
snufje peper
  bereiding:
    Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm.
Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze onder koud water af.
Snijd de stugge steeltjes van de shii-take en snijd de rest in plakjes.
Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ± 4-5 minuten.
Schep ze uit de pan.
Bak de shii-take 3 minuten in het bakvet en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 1 dl heet water, het vijfkruidenpoeder, peper en zout toe.
Breng alles aan de kook.
Schep het vlees en de cashewnoten erdoor.
Bind het vocht met allesbinder.

Lekker met witte rijst met gesneden bosuitjes en rode peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats