 |
|
 |
Mosterdsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
0,5 liter vloeistof: 0,25l melk en 0,25l groentenbouillon (blokje)
25 gr boter
25 gr bloem
2 el mosterd
1 el graanmosterd
0,5 dl room
peper
zout
citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Maak eerst een lichte bechamel:
Smelt 25 gr boter en voeg 25 gr bloem toe
Giet dan voorzichtig in een dunne straal de melk erbij
Voeg ook nog de groentebouillon toe
Goed blijven roeren met de garde om klonters te vermijden
Laat de saus opkoken
Hierna voeg je toe:Peper en zout, een beetje citroensap, 2 eetlepels mosterd, voeg een klein beetje room toe en voeg nog een beetje graanmosterd toe
Tip:
Alles goed afwegen
Vloeistof: de helft bouillon en de helft melk
De vloeistof traag gieten om klonters te vermijden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|