laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Inneke's vissalade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

16 inktvisringen
500 g mosselen
1 ui
1 dl melk
1 eetlepel bloem
200 g witte paddestoelen
1/2 citroen
1 krop sla
2 tomaten
1 eetlepel mayonnaise
1 koffielepel ketchup
2 scheutjes olijfolie
1 bosje bieslook
peper
  bereiding:
    Snipper de ui fijn. Laat de ui zacht stoven gedurende 5 minuten in een scheutje olijfolie en een scheutje water. Voeg de gewassen mosselen toe. Zet het deksel op de pot en het vuur eronder op maximale sterkte. Laat de mosselen 8 minuten garen. Laat afkoelen.
Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de mayonaise, de ketchup en wat fijngehakte bieslook.
Verdeel de gewassen sla over 4 grote cocktailglazen (of borden). Bestrooi met stukjes tomaat.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Besprenkel de paddestoelen met citroensap. Meng en strooi de rauwe paddestoelen uit over de groenten en schik de mosselen erop.
Leg de inktvisringen in de melk. Draai ze daarna in de bloem. Bak de inktvisringen in de frituur die staat afgesteld op 160°C. Laat de ringen goudgeel worden, verdeel ze over het gerecht en serveer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats