|
|
|
Paprikagoulash |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 gram runderstoofvlees
4 middelgrote uien
2 tot 3 teentjes knoflook
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
4 eetl. olie
50 gram boter
200 gram mager rookspek, in reepjes of blokjes
1 blikje tomatenpuree
2 eetl. paprikapoeder
2 laurierblaadjes
1 takje verse rozemarijn of 1 theel. gedroogde
1 flesje donker bier
zout en versgemalen peper
allesbinder of maïzena |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het vlees in niet te kleine blokken of vraag de slager dit te doen. Snijd de uien in halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in smalle reepjes.
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het spek in het achtergebleven braadvet uitbakken. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe en laat nogmaals kort bakken. Blus af met het bier en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de paprikareepjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en breng de saus desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena op de gewenste dikte.
Lekker met aardappelpuree, stokbrood of Turks brood en een gemengde sla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|