laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijnijs met aardbeien
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1/2 sinaasappel
1 eetlepel honing
500 gram aardbeien
3 eidooiers
75 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 ml zoete witte wijn
125 ml slagroom
  bereiding:
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een kom het sinaasappelsap met de honing en 1 eetlepel sinaasappelrasp door elkaar. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Schep ze door de sinaasappeldressing. Klop in een kleine pan of kom de eierdooiers met de suiker, de vanillesuiker, de rest van de sinaasappelrasp en de wijn met de handmixer tot een schuimig mengsel. Zet het pannetje met het mengsel in een grotere pan met ruim kokend water en verwarm het mengsel al kloppend tot het bindt en er een dikke vla ontstaat.
Laat de vla afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel de room luchtig door de wijnvla. Schep de helft van de aardbeien in vier hoge, wijde coupes en schep de wijnvla erop. Laat de vla in de diepvries in circa 1 uur steviger worden. Schep vlak voor het serveren de rest van de aardbeien erop
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats