laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paasvoorgerecht
  ingrediënten:
    250 gram kipfilet
zout en peper
1 eetlepel boter
3 gewelde abrikozen
50 gram rauwe ham
1/2 zakje verse selderij (50 gram)
1 1/2 zakje walnoten (à 50 gram)
2 eetlepels magere kaas(kwark)
5 eetlepels slagroom
1/2 komkommer
keukenmachine of mixer
ijsbolletjestang
  bereiding:
    Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in de pan en bak al omscheppend de kip in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Laat de kip afkoelen.
Snijd de abrikozen in stukjes.
Nu de ham in reepjes snijden.
Pureer in de keukenmachine of met de mixer, de kip, abrikozen, ham, selderij (enkele takjes achterhouden voor de garnering), 1 zakje walnoten, kaas(kwark) en de slagroom.
Breng de kipmousse op smaak met zout en peper en laat het geheel afgedekt tot gebruik in de koelkast staan.
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Leg op 4 borden de plakjes komkommer in een cirkel.
Schep nu met de natgemaakte ijsbolletjestang op elke cirkel 2 bolletjes kip-abrikozenmousse.
Garneer de borden met de rest van de selderij en de walnoten.
Serveer met toast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats