|
|
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in de pan en bak al omscheppend de kip in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Laat de kip afkoelen.
Snijd de abrikozen in stukjes.
Nu de ham in reepjes snijden.
Pureer in de keukenmachine of met de mixer, de kip, abrikozen, ham, selderij (enkele takjes achterhouden voor de garnering), 1 zakje walnoten, kaas(kwark) en de slagroom.
Breng de kipmousse op smaak met zout en peper en laat het geheel afgedekt tot gebruik in de koelkast staan.
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Leg op 4 borden de plakjes komkommer in een cirkel.
Schep nu met de natgemaakte ijsbolletjestang op elke cirkel 2 bolletjes kip-abrikozenmousse.
Garneer de borden met de rest van de selderij en de walnoten.
Serveer met toast. |