laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen e
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

12 kwarteleitjes
300 gr gerookte zalmfilet
1 bekertje creme fraiche
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels rode wijnazijn
4 theelepels Dijonmosterd
2 eetlepels gembersiroop
8 eetlepels olijfolie
2 dl zonnebloemolie
100 g Chinese mie
2 zakjes eikenbladslamelange met rucola
1/2 zakje verse bieslook
1 zakje verse kervel
1 bakje daikonkers
  bereiding:
    Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan.
Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.

In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175°C.
Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden.
Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen.
Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen.
Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien.
Rest van dressing erover sprenkelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats