|
|
|
Portugees konijn met sjalotjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 uien
4 konijnenachterbouten
peper en zout
300 gr sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 blikjes tomatenpuree 2 dl bouillon (van tablet of uit pot)
1,5 dl rode port
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
3 laurierblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon.
Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 minuten. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 l water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn.
Geef bij deze stoofpot stokbrood of rijst gemengd met een snufje kaneel.
Tip:
Neem in plaats van rode port 3 el bessengelei en in plaats van bouillon wildfond.
Vervang de rode port door 1 glaasje pernod. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|