|
|
|
Aardbeienroom |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
250 gr aardbeien,
50 gr magere witte kaas,
1 zakje klop-klop,
80 ml magere melk,
1 koffielepel citroensap,
zoetmiddel in poedervorm naar smaak, ± 3 lepels. |
|
bereiding: |
|
|
Houd enkele mooie aardbeien over voor de versiering en plet de rest tot moes.
Voeg hierbij het citroensap en de platte kaas. Klop de klop-klop gedurende 1 minuut met de melk tot er pieken ontstaan. Voeg er dan geleidelijk het aardbeienmengsel aan toe.
Serveer dit dessert op koelkasttemperatuur en versier het met de overgehouden aardbeien.
Tip:
het gerecht kan ook gegarneerd worden met enkele blaadjes citroenmelisse of munt.
177 cal. 29,5 cal per persoon. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|