|
|
|
Kleine cakes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 5 stuks:
80 gr zelfrijzende bloem,
40 gr magere witte kaas,
1 ei,
50 gr vetstof,
vloeibaar zoetmiddel (± 30 druppels),
5-tal druppels vanille-essence,
een weinig citroensap
geraspte citroenschil. |
|
bereiding: |
|
|
Breng de vetstof in een mengkom en roer dit romig samen met de eierdooier. Voeg hierbij de witte kaas, het citroensap, de vanille-essence en de geraspte citroenschil. Roer er de gezeefde bloem onder. (eventueel een beetje melk erbij, indien te droog.) Klop het eiwit stijf en meng dit onder het deeg, laatst het vloeibaar zoetmiddel. Vul 5 papieren cakevormpjes. Bak ze op 160°C, ± 15 minuten.
125 cal. per stuk |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|