laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geurige zeewolf met gembersalsa
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken zeewolffilet van ca. 150 g
200 g zeekraal
1/2 citroen (uitgeperst)
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 eetlepels bloem
2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
zout
4 eetlepels olie

voor de salsa:
4 tomaten (ontveld en zonder zaadjes)
5 bolletjes gember (in dunne plakjes)
1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
2 eetlepels korianderblaadjes
zout
peper (versgemalen)
  bereiding:
    Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw.

Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen.

Maak de salsa:
snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken.

Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.

Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast.

Serveer met mie of basmatirijst en een salade van waterkers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats