Tomatenbouillon met krab en mais |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 150 gr krab (blik of diepvries) of krabfantasy
- - 1 klein blikje ma?skorrels (circa 100 gr)
- - 2 vleestomaten
- - 1 liter kippenbouillon
- - glaasje droge sherry
- - 2 theelepels citroensap
- - paar druppels tabasco
- - 2 eetlepels korianderblad
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Laat de krab zonodig ontdooien en controleer op harde stukken. Verdeel de krab in stukjes of snijd de ontdooide krabfantasy in stukjes. Spoel de maiskorrels af in een zeef en laat goed uitlekken. Dompel de tomaten kort in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng de bouillon aan de kook en breng op smaak met de sherry, het citroensap en de tabasco. Laat de krab, de mais en de tomaat kort in de bouillon doorwarmen. Verdeel de soep over borden of koppen en bestrooi met de koriander. Geef er stokbrood of kroepoek bij.
Variatietip:
U kan de koriander vervangen door peterselie of bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|