laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelschuim met een pesto van andijvie en krok
  ingrediënten:
    Krokante spekstengels:
1 plakje bladerdeeg
6 plakjes katenspek
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 eetlepel picalilly
scheutje Bertolli olijfolie extra vergine
extra nodig: deegroller

Aardappelmousseline:
500 g kruimige aardappels
200 ml slagroom
1 teen knoflook
zout en peper
extra nodig: zeef, kidde

Andijvie pesto:
3 eetlepels pijnboompitten
1 teen knoflook
0.25 krop gesneden andijvie
50 g oude Hollandse kaas
3 eetlepels olijfolie
zout en grove peper
extra nodig: keukenmachine
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit (ca. 20 bij 20 ) en prik het in met een vork.
Snijd het katenspek in kleine stukjes en vermeng dit met de paneermeel. Klop het ei los met de picalilly en olie. Bestrijk het deeg met het eimengsel en bestrooi het met het spekmengsel. Snijd het deeg in dunne repen van ca. 1 cm breed. Bak ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.

Schil de aardappels en was ze onder koud stromend water. Zet de aardappels op met de slagroom en de gepelde knoflook. Kook de aardappels in ca. 30 minuten gaar. Druk de aardappels met de room en knoflook door een zeef. Breng de mousseline op smaak met zout en peper. Giet de mousseline in de kidde en draai de dop erop. Vul de kidde met 1 patroon.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pel en hak de knoflook grof. Vul de keukenmachine met de knoflook, andijvie, kaas, de pijnboompitten en de olijfolie. Draai alles tot een gladde massa en breng het op smaak met zout en peper.

tips:
Een mousseline is een puree van aardappels of groenten die dik vloeibaar is.

Een kidde is een keukeninstrument die vooral in de restaurantkeuken wordt gebruikt. Met een kidde maak je heel luchtig schuim van een mousseline of bijvoorbeeld een vruchtenpuree.

Als je de puree even warm wilt houden, bewaar hem dan au bain marie.

Schep wat pesto in 4 glaasjes. Schud de kidde goed en spuit voorzichtig de glaasjes voor 2/3 vol met aardappelmousse. Garneer met de krokante spekstengels.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats