laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Poivradesaus
  ingrediënten:
    Voor 1 liter:

1 kg wildafval (beentjes, vleessnijdsels)
200 g spekzwoerd
boter
4 grofgehakte uien
3 grofgesneden wortelen
10 geplette knoflookteentjes
6 gedroogde jeneverbessen
10 geplette peperkorrels
2,5 dl rode wijn
4 el azijn
4 el bloem
1,5 l wildfond
5 dl bruine fond
  bereiding:
    kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) Kleur het wildafval en spekzwoerd op hoog vuur in boter. Voeg uien en wortelen toe en laat meekleuren. Doe er knoflook, jeneverbessen en peperkorrels bij en roer om. Bevochtig met de rode wijn en de azijn en laat de braadsappen loskoken. Laat de azijn helemaal verdampen. Bestrooi met bloem, roer om en laat even drogen. Bevochtig met wildfond en bruine fond.

Voeg het kruidentuiltje toe en laat 4 uur zachtjes trekken. Schuim geregeld onzuiverheden af. Controleer de kruiding en zeef de saus.

* Geef deze klassieke wildsaus bij alle soorten haarwild. Verfijn ze eventueel met een scheutje room (dianesaus) en met aalbessengelei (grand-veneursaus). Poivradesaus kan enkele dagen worden bewaard in de ijskast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats