laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmterrine met krab
  ingrediënten:
   


    Voor een cakevorm met een inhoud van 1 liter
  • - 100 gr gerookte zalm
  • - 5 blaadjes gelatine
  • - 250 gr gefileerde zalm
  • - 1/4 liter visfond (uit een pot of van tabletten)
  • - scheutje citroensap
  • - 150 gr krab (uit blik of uit de diepvries)
  • - 1/4 liter slagroom
  • - zout en vergemalen witte peper
  • - 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries)
  • - veldsla en kerstomaatjes om te garneren
  bereiding:
    Bekleed de vorm met de plakken gerookte zalm. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Snijd de zalm in mooie blokjes van circa 1 x 1 cm (dat gaat het makkelijkst als de vis licht is aangevroren). Breng de visfond met het citroensap aan de kook en laat de blokjes zalm 1 minuut pocheren. Zeef de bouillon. Los de uitgelekte gelatine op in de hete, maar niet kokende bouillon en zet de kom in ijskoud water. Laat intussen de krab zonodig ontdooien, controleer op harde doorzichtige stukjes en snijd het krabvlees in nette stukjes. Klop de slagroom bijna stijf met wat zout en peper en schep er de dille door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats