laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Erwtensoep met roggebrood en spek
  ingrediënten:
    voor 4 tot 6 personen:

400 gram spliterwten
1/4 knolselderij
4 preien
2 schouderkarbonades
3 vleesbouillontabletten
2 eetlepels fijngehakte bladselderij
2 eetlepels fijngehakte peterselie
wat versgemalen peper en wat zout
pakje roggebrood
katenspek voor zo’n 10 sneetjes roggebrood
  bereiding:
    Doe de spliterwten in een zeef en spoel ze af. Snijd de schoongemaakte preien in ringen. Snijd tot slot de geschilde knolselderij in blokjes.


Breng 1 1/2 liter water aan de kook. Kook hierin de spliterwten (die niet geweekt hoeven te worden) in 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en vervolgens na 30 minuten de preiringen. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep. Snijd de karbonades in stukjes. Breng de soep tot slot op smaak met wat peper en zout. Serveer bij de soep een tiental sneetjes roggebrood belegd met katenspek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats