laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pipe rigate met geroosterde tomaten, pesto en masc
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

250 g kerstomaatjes, gehalveerd
olijfolie
400 g Pipe Rigate(grote elleboogjes pasta)
250 g mascarpone
4 el Bertolli Pesto Rosso
1 stronk broccoli
150 g sperziebonen
15 g verse basilicum, in reepjes gesneden
100 g geraspte parmezaanse kaas
peper en zout uit de molen
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Halveer de tomaatjes. Besmeer een bakplaat met olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie op. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten.

Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer de sperziebonen 7 minuten en de broccoli 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met lauw water. Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht. Doe de mascarpone in een kom en roer hier de pesto en het kookvocht door.

Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes basilicum voorzichtig doorheen. Schep dit in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het gerecht 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats