laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroensorbet met Champagne
  ingrediënten:
    200 gram poedersuiker
50 gram suiker
4 dl water
2 citroenen
2 eiwitten
1 fles champagne brut
  bereiding:
    Haal het buitenste van de schil van de citroenen en rasp de zeste zeer fijn. Voeg poedersuiker, water, citroenrasp en het citroensap samen in een pan en verwarm totdat alle suiker is opgelost. Haal naar smaak het citroenrasp uit het mengsel of niet en vries het in de sorbetière in.

Klop de eiwitten met de suiker au bain marie stijf en klop daarna tot het schuim koud is. Voeg dit eiwitschuim bij de compositie voordat deze geheel en al stijf gevroren is. Serveer in bevroren champagneflutes en giet over elke sorbet een scheut champagne.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats