|
|
|
Zachte marokkaanse broodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 16 stuks:
250g bloem
100ml lauwe melk
45g zachte boter
1 ei
45g suiker
snufje zout
5g instant gist
Voor het garneren:
Een beetje gesmolten boter
30g suiker
1 zakje vanllesuiker
jam,
kokos |
|
bereiding: |
|
|
Zeef de bloem voeg,suiker,ei boter,gist en beetje bij beetje de melk dan het zout.
Alles goed kneden tot een zacht deeg
Verdeel het deeg in 16 porties deze uitrollen tot een sliert en een vorm geven.
Op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en 1 uur laten rijzen
Oven voor verwarmen op 250 graden en 10 min bakken.
Boter smelten ,de suiker en vanillesuiker mengen.De gebakken broodjes met gesmolten boter bestrijken en door de suiker halen.
Of met warme jam bestrijken en wat kokos erover strooien.
*TIP:
Verwarm de oven voor dat je begint 5 min op 50 graden en zet hem dan uit.
Doe de bakplaat met broodjes in de oven.Zet onder in de oven een bord met gekookt water en laat de broodjes rijzen.
De broodjes rijzen sneller en drogen niet uit door het damp van het water. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|