laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 rozemarijncake
  ingrediënten:
    voor 8 personen:

4 Eieren
2 volle eetlepels fijngesneden verse rozemarijn
1/2 theelepel zout
125 gram Olijfolie
125 Suiker
250 gram Cakemeel of meel en een volle eetlepel bakpoeder
  bereiding:
    Zeef het cakemeel met het zout in een beslagkom.

Klop de eieren in de keukenmachine, of in een beslagkom met de mixer, met de suiker tot het mengsel bleek van kleur en schuimig is en druppel er dan geleidelijk de olijfolie in. Voeg de rozemarijn toe en roer dit alles, met de mixer op de laagste stand door de droge ingrediënten.

Doe het cakedeeg in cakevormen en bak, in een voorverwarmde oven op 165 graden ongeveer 45 minuten.

De cake is gaar als een ingestoken satéprikkertje er schoon uitkomt en de bovenkant veerkrachtig is.

Feestelijk
Geserveerd met wat bittere marmelade en een takje verse rozemarijn erop wordt deze cake extra feestelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats