|
|
Schil een knoflookteen en snij deze in flinterdunne plakjes.
Giet in een pannetje met een kleine diameter een laagje olijfolie van 1cm. diep en doe daar de knoflookplakjes meteen in. Verhit de olie en bak, voorzichtig, de chipjes lichtbruin en knapperig. Zorg vooral dat ze niet te bruin (=bitter) worden!!
Uit laten lekken op een stukje keukenpapier en bestrooien met fleur de sel of zout. Voor een minder intense smaak kunnen de plakjes twee, drie keer, steeds in verse melk geblancheerd worden. Goed afdrogen met keukenpapier en dan bakken.
Gebruikssuggesties:
Het is niet moeilijk of ingewikkeld de chips, nét voor het serveren - om ze knapperig te houden - op een salade te strooien.
Samen met pijnboompitjes, gebakken in dezelfde olijfolie na de chipjes op sperzieboontjes of om er even aangefruitte spinazie lekkerder en interessanter mee te maken.
Op een knoflooksoep of aardappelpuree.
Ook heerlijk op pasta, die even aangeroerd is met een scheutje olijfolie, room of sojaroom, wat vers gemalen peper en parmezaanse kaas. |